Производител Abo pharma
Наличност

Або фарма магнезий 250 + витамин в комплекс

Магнезий (250 мг) + витамин В комплекс

Интересни факти за витамините
Редовното приемане на витамин В3 в големи дози има успокояващо действие, отнема чувствата на тревога и страх, понижава новото на холестерина в кръвта и редуцира болката при остеоартрит.

Според данни от различни болнични заведения, видими признаци на дефицит на витамин В3 се наблюдават при 8% от жените и 9% от мъжете на възраст между 18- 44 години, но от дефицит страдат много повече хора.
 

Хранителна добавка. Продуктът не е заместител на разнообразната храна. Да не се превишава препоръчваната дневна доза. 
 
Не съдържа глутен, лактоза, консерванти, алергени. Не съдържа съставки от генно модифицирани организми.
 
 
Активни съставки в 1 таблетка:
 
Магнезий.................250 mg
Витамин В1..............0,7 mg
Витамин В2..............0,8 mg
Витамин В6..............1,0 mg
Витамин В12............0,5 микрограма.
 
 
Състав:
 
Магнезий ( Магнезиев хидрокарбонат) - 1042 мг; набухвател: микрокристална целулоза - 48,27 мг; магнезиев стеарат - 3 мг; коагулант против слепване: колоиден силициев диоксид - 3 мг; пиридоксин (витамин В6) - 1,34 мг; рибофлавин (витамин В2) - 0,88 мг; тиамин (витамин В1) - 0,88 мг; кобаламин 0,1% (витамин В12) - 0,63 мкгр.
 
 
Предназначение:
 
Магнезият е изключително важен минерал за много от функциите в организма. Той играе важна роля в изграждане на костите и в редица обменни процеси, но основната му роля е да се грижи за равновесието на нервната и мускулната системи. Недостатъчният прием на магнезий може да причини мускулни спазми и нарушения в честотата на сърдечния ритъм. Редовният прием на магнезий намалява риска от контракции и преждевременно раждане. Освен това магнезият подпомага организма да преодолява стреса и хроничната умора.
 
Комплексът витамини от група В имат важна роля в процеса на синтеза на белтъците, в метаболизма на въглехидратите и мастните киселини, както и при изграждането на еритроцитите.
 
 
Начин на употреба:
 
По 1 таблетка дневно без дъвчене с повече вода. Продуктът не е заместител на разнообразната храна. Да не се превишава препоръчителната доза.